Algemeen

De Roparun is een grote estafette vanuit Parijs of Bremen naar Rotterdam. In totaal doen er ruim 300 teams mee aan deze sportieve prestatie. Wij als team zien het sportieve deel eigenlijk meer als bijzaak, als de kers op de taart. Voor ons is de Roparun juist alles eromheen, om op allerlei manieren zoveel mogelijk geld op te halen voor dit bijzondere doel.

Onze naam is ontstaat uit het feit dat onze teamleden allemaal in of rond de Bollenstreek wonen, zoals Lisse en Voorhout, maar ook Alphen aan den Rijn.

Elk van onze teamleden heeft zijn eigen motivatie om hieraan mee te doen. Veel van ons hebben dierbaren verloren aan kanker en van dichtbij meegemaakt wat deze slopende ziekte met een mens doet. Door de verhalen en ervaringen die onze teamleden met zich meedragen, is iedereen zeer gemotiveerd om zoveel mogelijk geld op te halen.

Bijna iedereen kent wel iemand die kanker heeft of heeft gehad en helaas worden er nog steeds veel mensen met kanker nooit meer beter. De Roparun zet zich in om juist deze mensen een steuntje in de rug te geven, om hun kwaliteit van leven te verbeteren. Het opgehaalde geld wordt onder andere besteed aan speciale ziekenhuiskamers, koppelbedden en vakanties. Het motto van de roparun is daarom ook:

Voor meer informatie over de roparun in het algemeen, zie www.roparun.nl.