NIEUWSBRIEF JUNI 2023 Bekijk Online
Nieuwsbrief Teambollenstreek
ROPARUN 2022 / 2023

€ 100.000,00

 

Roparun 2023 was niet alleen voor ons een inspiratie bron, maar ook voor vele andere stichtingen en verenigingen. Wij als Team Bollenstreek hebben het onmogelijke waargemaakt. Het laat zien wat er mogelijk kan zijn als je er met z’n allen voor gaat. Negentien jaar ploeteren, contacten leggen, acties  en  vechten voor je plekje. Maar dan staat er ook wat.

Eerlijk is eerlijk dat hadden wij bij het begin van het seizoen ook niet verwacht, maar dit jaar viel alles samen. De zomer braderieën, kofferbak verkoop, bollenactie, kerstmarkten, bingo’s en niet meer weg te denk in onze streek, Hollen door de Bollen. Acties die stuk voor stuk meer opbrachten dan andere jaren.  

Daarbij opgeteld een enorm enthousiast en emotiveerd team met de onmisbare ondersteuning van het thuisfront en nog vele mensen daarom heen. Immers zijn zij ook een beetje de kurk waar Team Bollenstreek op drijft, zonder hen geen Team Bollenstreek.

Op vrijdag 26 mei om kwart over twaalf werden we uitgewuifd door wethouder Reny Wietsma en stonden we weer voor een nieuwe Roparun editie en wel de 32e. 

Voordat wij uitgewuifd werden door haar, sprak ze eerst een paar hele lieve woorden tot ons, ze had zich echt ingelezen en dat doet zoveel dan? Ja, dat doet veel. 

In deze tijd van veel onvrede is het voor ons en zeker ook voor haar een verademing, om iets positiefs te brengen. 

En ja, dan alleen nog maar het bekend maken van het bedrag. Weken zo niet maanden wordt er gespeculeerd wat kunnen we dit jaar gaan afdragen aan Stichting Roparun.

Dan is het moment daar, het onthullen van het bord waar het bedrag op staat. Je haalt het bordje weg en viola daar staat een bedrag van wel € 100.000,00 en dat krijg je niet zomaar bij elkaar, daar moet heel maar dan ook heel hard voor gewerkt worden. 

Maar om u nu lastig te vallen met alle moeite die we er voor doen, is ook weer zo cliché.

Ik wil het veel liever hebben over de week voor het vertrek. Toen hadden we € 95.600,00 en hadden echt niet meer verwacht dat we de ton zouden gaan halen, maar plotseling kwam er van alle kanten nog geld binnen. 

Dus terug naar donderdag 25 mei toen alles samen viel. Bij het plakken van de cijfers wist ik dat er verwarring zou ontstaan. Kijk, de eerste twee nullen gerekend van rechts kon iedereen voorspellen. De drie nullen daarna ook nog, zelfs de zesde nul viel ook nog in de categorie van dit kan, immers had het dan nog makkelijk € 80.000,00 kunnen worden. Toen daarna de zevende nul viel, was er totale ongeloof! Even was alles stil, klopt dit wel, is dit geen fout? Toen kwam vervolgens de 1 in beeld en daar stond het dan echt , € 100.000,00, niet te geloven wat er toen allemaal gebeurde. Geschreeuw, klappen,  gejoel en fototoestellen die flitsten, en natuurlijk tranen. Tranen die symboliseerden dat we een grens over waren gegaan. Ook ik moest als zovelen een traantje weg pinken. 

Ik heb mij wel eens laten vertellen dat wanneer  mensen komen te overlijden ze soms in een flits hun leven voorbij zien schieten. Dat had ik ook toen het bordje tergend langzaam werd weg getrokken.  Ik zag net zo’n zelfde flits maar dan wat we er allemaal voor hebben moeten doen.  Maar ook een flits van plezier die we er met elkaar aan beleven. 

 

Op weg naar vliegveld Twente waar op zaterdag 27 mei de start was, waren we allemaal heel stil van dat magische bedrag. Bij aankomst op het startterrein was onze roem vooruit gesneld en werden we door vele mensen gefeliciteerd. De borsten gingen nog meer vooruit. 

Ook maandag toen we de Coolsingel op liepen zag je mensen elkaar aantikken en wijzen van ‘kijk eens wat een geweldig bedrag zij hebben opgehaald’. Buiten dat het op de Coolsingel altijd al een beladen situaties is, kwam dat er nog eens bij. Met zoveel mensen om je heen, merk je pas wat een prestatie wij hebben neergezet. 

 

Heb je dan niks te vertellen over het Pinksterweekend zelf, de Roparun?  In het verleden heb ik de nieuwsbrief wel eens gebruikt om een kort reisverslag te maken, maar hoe ik ook mijn best deed het zou nooit, maar dan ook nooit het moment van de vrijdag voor de Roparun kunnen overtreffen. Dat momentje van een paar luttele seconden, zal voor altijd in mijn geheugen staan. 

Wat ik nog wel kwijt wil is het volgende, elk jaar zijn er best wel ontberingen tijdens de Roparun. Denk dan bij voorbeeld aan geen wc’s, geen douches, in de buitenlucht slapen en in deze tijd van het jaar kan het ‘s nachts behoorlijk afkoelen, kortom geen faciliteiten. Dit jaar heeft iemand van ons allerlei sportverenigingen aangeschreven of het mogelijk was dat we een paar uur gebruik mochten maken van hun faciliteiten.  Geloof het of niet, zelfs midden in de nacht stonden ze voor ons klaar, lekker warm, koffie, thee niets was te veel. Hulde voor deze vrijwilligers die dit voor ons mogelijk hebben gemaakt.  

Mijn speciale dank gaat uit naar de voetbalvereniging CVV Achilles, vlak bij de startlocatie vliegveld Twente. Op de vooravond van de Roparun kunnen we daar overnachten en er wordt ook speciaal voor ons een heerlijke maaltijd gekookt!

Nog een keer dan de prestatie, een prestatie die alleen maar lukt met geweldig sponsors die ons elk jaar weer ondersteunen, groot of klein het maakt niets uit. Er is een sponsor die altijd tegen mij zegt dat hetgeen hij doet niet zoveel voorstelt. Hij vindt namelijk dat wij een veel grotere inspanning leveren. 

Maar ik zie dat graag toch iets anders, hij de centjes en wij onze vrije tijd. Het gaat om dat ene woordje ‘samen’. 

We gaan in ieder geval weer op voor een nieuw jaar. Of dit ook weer zo’n gigantisch bedrag wordt staat in de sterren geschreven. Wat ik wel weet is dat we weer stinkend ons best gaan doen. 

Hopelijk gaat u ons dan weer volgen en ondersteunen!

Beste mensen ik ben heel trots op dit team.
Dave van der Wijngaard (team captain) 

 

Team 114, Stichting Team Bollenstreek (IBAN NL07 RABO 0314 2730 42), doet in 2023 voor de 18e keer mee aan de Roparun. Dit is de langste non-stop estafetteloop voor teams: het is een unieke hardloopwedstrijd, met een even uniek doel om geld op te halen voor mensen met kanker. Het motto van de Roparun is: “trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Voor meer informatie: kijk ook eens op www.teambollenstreek.nl en op www.roparun.nl.

facebook  twitter  instagram 
Uitschrijven   |   Beheer je inschrijving   |   Online bekijken