NIEUWSBRIEF APRIL 2023 Bekijk Online
Nieuwsbrief Teambollenstreek
ROPARUN 2022 / 2023

Beste: inschrijvers, vrijwilligers en sponsoren van Hollen door de Bollen, 

Ik vind het altijd een beetje lastig om weer een nieuwsbrief in elkaar te draaien. Het is niet  mijn dagelijkse bezigheid. Het gekke is echter ook als ik er dan voor ga zitten komt het vanzelf.  Ook nu weer was het geen probleem en kwam de inspiratie vanzelf.  

Beste mensen, we hebben er vier jaar op moeten wachten maar dan is het toch eindelijk weer terug: Hollen door de Bollen en wel de 7e editie.  

Voor ons ook echt wel een dingetje. Zoals ik al zei, vier jaar is een lange tijd, we liepen al snel tegen dingen aan, van hoe zat dat ook alweer. U kent het vast wel drie weken op vakantie en je bent al verschillende wachtwoorden kwijt. 

Toen wij met de voorbereidingen begonnen was het voor ons de vraag zouden de mensen ons weer weten te vinden? Eigenlijk moesten we weer opnieuw beginnen.  Maar ook nu weer deed de naam, maar zeker niet in de laatste plaats ook de onvoorstelbare bloemenzee wonderen.  

Gelukkig was ook het weer ons goed gezind, immers waren de weken voorafgaand aan het evenement behoorlijk koud dat betekend dat de bollen ook een beetje aan de late kant waren. Maar op 16 april gingen miljoenen knoppen open en konden we genieten van vele kleuren. 

Alhoewel het weer de dag zelf een beetje tegen viel. Het was koud en het regende zelfs bij  het opbouwen maar ondanks dat, was het in één woord een fantastische dag. Iedereen had  het naar z’n zin dat bewijzen ook de duizenden foto’s die genomen zijn. Aan het eind van de  inschrijvingen waren er maar liefst 2153 mensen die ons wisten te vinden die dag. Dat is ook voor ons een absoluut record.

Als we het toch over een record hebben, de oudste deelnemer was 98 jaar. Ja, u leest het goed 98 jaar!. En hij had zich ook nog eens ingeschreven voor de prestatieloop van 10 km. Dat is toch ongelofelijk kras.

 

Dit jaar hadden we ook meer deelnemers in een rolstoel of achter een rollator aan de start die een prachtige dag beleefde. Onder de klanken van “Je krijgt die lach niet van mijn gezicht” liepen zij een heuse polonaise en ging het bij de manege helemaal los.

 

Ook het aantal kinderen was meer dan andere jaren. Ik word er persoonlijk altijd heel blij van als ik dat kleine grut van start zie gaan. Ze lopen of hun leven er vanaf hangt vooral die rooie kopjes na de finish. Als ze dan vervolgens ook nog een mooie medaille krijgen, kan hun dag niet meer stuk.

 

Spectaculair zijn ook altijd de hardlopers die massaal bij de verschillende onderdelen van start gaan. Wat gaat dat hard! Altijd een kippenvel momentje. Een kippenvel momentje was ook dat we ‘s  morgens onze gloednieuwe startboog (gesponsord door de firma Duvak) op konden zetten maar die toch al drie jaar oud was. Immers gooide corona drie jaar geleden roet in het eten en hebben we de startboog nog niet kunnen gebruiken.

Niet weg te denken zijn de aantallen wandelaars die ook nu weer massaal hadden ingeschreven. Ook hier alleen maar blije gezichten.  

Op de langere routes hadden we voor de wandelaars twee koffieposten ingericht en daar werd gretig gebruik van gemaakt.  

Dat bewijst maar weer de aantrekkingskracht van Hollen door de Bollen.  

En dat is nu precies wat wij voor ogen hadden toen we 2014 hiermee begonnen. Een evenement neer zetten die voor iedereen toegankelijk is, maar ook een sieraad is voor de Bollenstreek.  

En ja, natuurlijk zijn we ons bewust dat het hier en daar beter kan en moet, ook daar sluiten  we onze ogen niet voor en daar zullen we zeker in de toekomst aan werken.  

Maar voor een organisatie die met een beetje spuug, een plakbandje en een elastiekje is  opgezet zijn we ongelofelijk trots op wat er nu staat.  

En als je dan ook nog € 43.455,00 ophaalt, zijn de mensen die ziek zijn uiteindelijk de grote  winnaars. Alles maar dan ook alles wat er binnen is gekomen of het nu het inschrijfgeld, shirts,  broodje hamburgers/worst of soep is, alles gaat naar het goede doel. Dan kunnen we alleen  maar concluderen dat we een prestatie van wereldformaat hebben geleverd.  

Maar dit kon alleen om dat u zo massaal heeft ingeschreven en onze sponsoren zo gul zijn  geweest. En ja, ik moet en wil ook niet anders dan ook even stil te staan bij al die vrijwilligers  die dit mogelijk hebben gemaakt. Immers zij stond urenlang in de kou. Sommige hebben helemaal niets gezien van het evenement. Alleen veel gezeur gekregen van mensen die met alle geweld door het parcours wilde crossen.

Beste mensen heel maar dan ook heel hartelijk dank of het nu was als deelnemer,  sponsor of vrijwilliger. 

Als laatste nog een paar zinnen aan de Roparun zelf. Immers gaat het daarom. Op vrijdag 26 mei worden we door Reny Wietsma-Biesbroek (wethouder gemeente Teylingen) uitgewuifd.

Niet voordat zij bekend heeft gemaakt wat we dit jaar bij elkaar bij hebben gehaald..

Niet alleen Hollen door de Bollen doet hierin mee maar ook de zomerbraderieën, kofferbakverkoop, bollenactie, bingo’s, kerstmarkten en als laatste actie Koningsnacht bij Boerhaave.

Zeker ook voor ons is het een verrassing wat we hebben opgehaald. Wilt u weten wat het totaalbedrag gaat worden?

Komt u dan op vrijdag 26 mei langs.

Hoe laat is nog niet helemaal zeker. Maar dat zullen we zo gauw we het weten op de website/facebook bekend maken. 

Met vriendelijke groeten 

Dave (team captain team Bollenstreek)

Team 114, Stichting Team Bollenstreek (IBAN NL07 RABO 0314 2730 42), doet in 2023 voor de 18e keer mee aan de Roparun. Dit is de langste non-stop estafetteloop voor teams: het is een unieke hardloopwedstrijd, met een even uniek doel om geld op te halen voor mensen met kanker. Het motto van de Roparun is: “trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Voor meer informatie: kijk ook eens op www.teambollenstreek.nl en op www.roparun.nl.

facebook  twitter  instagram 
Uitschrijven   |   Beheer je inschrijving   |   Online bekijken