Feestje Dekkershoek.

Beste mensen

In veertien jaar Roparun mag je toch verwachten dat je alles hebt meegemaakt. Maar niets is minder waar. Gisteravond waren wij op een Hindoestaans feest dat werd gegeven te ere van Frank Kanhai.

Voor degenen die Frank (een hindoestaanse jongen) niet kennen; Frank is een jongen die zich al jaren lang bekommert om mensen. Ja zou je misschien zeggen, dat doe ik ook. En dat is natuurlijk ook fantastisch. Maar Frank bekommert zich om doelgroepen die het gewoon moeilijk hebben in onze samenleving. Of het nu gaat om oudere, blinde of gehandicapte mensen, Frank is voor deze mensen een lichtpuntje. Zich altijd weg cijferend voor anderen. Echt een Bruggenbouwer.

Wandelloopjes organiseren of ze gewoon een bezoekje brengen maar altijd belangeloos. In dit kader was Frank ook al van het begin af aan betrokken bij Hollen door de Bollen. Na afloop van de eerste Hollen door de Bollen sprak ik hem. Hij was wild enthousiast om hetgeen daar gebeurde.  Dave dit is pas de ware integratie. Sporten en een goed doel brengt mensen bij elkaar.

Om een lang verhaal kort te maken, sinds een paar maanden zit Frank ook officieel in ons team. En ook nu weer is hij met van alles bezig. Dat is ook een paar hindoestaanse ondernemers opgevallen. Hoe kunnen we iets terug doen voor Frank en daarmee ook Team Bollenstreek. In het bijzonder wil ik noemen Fazia Habib. Ik had twee weken geleden het genoegen om met haar van gedachten te wisselen over hoe zij als hindoestaanse gemeenschap iets kunnen doen.

 

Tijdens de afgelopen Hollen door de Bollen heb ik haar heel vluchtig gesproken. En daar viel mij gelijk al op dat ze zei: ik ga hier wat mee doen. Maar zeggen en echt doen zijn twee verschillende dingen. Dit is een vrouw die staat voor principes. Al gauw kwam hier uit dat zij voor Frank een benefietavond wilde organiseren.

 

En zij heeft woord gehouden. Het was een grandioos feest. Een zaal die er echt fantastisch uit zag. Heerlijk eten, muziek en Stanley Ramkelawan die het geheel op een spontane manier aan elkaar praatte, maakten het geheel compleet. Als dan aan het eind van de avond bekend wordt gemaakt dat het maar liefst € 1.500,– heeft opgebracht, word je daar toch weer stil van. Wat ons ook in het bijzonder opviel was dat we zo gastvrij werden ontvangen. En we echt deel uitmaakten van hen.

Het was voor ons een eer daar aanwezig te mogen zijn.

 

Na afloop sprak ik nog even met haar om haar te bedanken voor alle goede zorgen. Ik vroeg haar ook nog even: Hoe kom je tot zoiets. Haar simpele motivatie was; ik geloof niet in toeval. Soms kom ik mensen tegen en die loop je op een of andere manier voorbij. En soms kom je mensen tegen daar moet je op een of andere manier wat mee. Die stralen wat uit. Kracht, positiviteit,  of ze vallen gewoon op een of andere manier op. Daar krijg je energie van.

 

Frank en Fazia, twee bijzondere mensen die wij als Team Bollenstreek hebben mogen ontmoeten. En geloof mij beste mensen: daar zijn wij trots op. Twee mensen die je gewoon tegen komt. Je staat stil en kijkt om.

 

Dave

2 Reacties op: Feestje Dekkershoek.

  • 2 mei 2016 at 19:49
    Permalink

    Als je zo’n event in nog geen 10 werkdagen voor elkaar krijgt, ben je een kanjer qua organisatietalent. Ga er maar voor staan. Een feestzaal regelen, DJ, Muziekformatie, cultureel optreden, breed assortiment aan hartige en zoete snacks, een flyer, de publiciteit en met name mobiliseren van mensen om te komen. En dat alles kosteloos. Tel daarbij op de coördinatie van het inhoudelijk programma waarbij afstemming moest komen tussen de bijdrage van verschillende sprekers, Frank Kanhai en de gespreksleider. En blijf er dan ook nog kalm bij en hartelijk naar je gasten. Complimenten aan Fazia en haar team.

  • 2 mei 2016 at 20:08
    Permalink

    Een prachtig doel en geweldig evenement. Het was super, mijn complimenten.

Comments are closed.